24h Cataluña.

24h Cataluña.

Presentación de las Directrices de Acción de la Plataforma per a l'Educació Mediàtica del CAC

Presentación de las Directrices de Acción de la Plataforma per a l'Educació Mediàtica del CAC

BARCELONA, 27 Sep.

La Plataforma per a l'Educació Mediàtica, promovida pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), es va reunir per establir les seves línies d'actuació en relació amb la desinformació, l'ús adequat de les pantalles i l'educació mediàtica, segons ha informat aquest dimecres l'organisme mitjançant un comunicat.

La reunió, presidida ahir dimarts per la presidenta de la Plataforma i consellera secretària del CAC, Laura Pinyol, va comptar amb la presència de 20 entitats i associacions que en formen part.

Aquesta plataforma, creada el 2019, és una associació impulsada pel CAC, que agrupa 69 grups d'interès i té com a objectiu promoure que joves i adults adoptin una visió crítica envers els continguts dels mitjans de comunicació, amb un èmfasi especial en els nous mitjans digitals.

Pinyol ha destacat alguns dels reptes actuals com l'ús de les eines d'Intel·ligència Artificial (IA) entre els joves, que "s'han d'abordar des de les escoles amb una formació específica", i també ha assenyalat la necessitat de progressar cap a l'alfabetització mediàtica de les persones més grans.

La coordinadora del Grup de Treball de Desinformació, Maria Josep Recorder, ha explicat les actuacions realitzades durant el 2023 i els objectius per al 2024; també han intervingut el coordinador del Grup de Treball d'ús Responsable de Pantalles, Miquel Àngel Prats, i la coordinadora del Grup de Treball de Coordinació entre Centres d'Educació i Lleure i Mitjans de Comunicació, Gemma Peris.